wp-karimzabet/wp-content/uploadsی از محور تاریخی پاریس به شمار می آید، میدان کنکورد را به میدان شارل دو گل و دروازه پیروزی پاریس متصل می کند.
خیابان شانزلیزه 1910 متر طول و 70 متر عرض دارد و به دو نیمه شرقی و غربی تقسیم می شود. در سمت غربی آن که به میدان شارل دو گل نزدیک تر است، هتل های لوکس، رستوران ها و کافه های مجلل، پاساژ ها و فروشگاه های شیک و سالن های تئاتر و سینما قرار دارند.
در دو طرف نیمه دیگر خیابان شانزلیزه که به میدان کنکورد نزدیک تر است، باغ الیزه قرار دارد. در این باغ زیبا چندین ساختمان بزرگ و مهم از جمله پتی پله و گراند پله (در سمت جنوبی) و کاخ الیزه (در سمت شمالی) قرار دارند. کاخ الیزه از سال 1873 محل اقامت و کار رئیس جمهور فرانسه بوده است.
برگزاری جشن ها در خیابان شانزلیزه
خیابان شانزلیزه محل برگزاری جشن های مهم شهر پاریس و کشور فرانسه است. جشن های سال نو و همچنین رژه نظامی روز انقلاب در 14 جولای، هرساله در این خیابان برگزار می شود.
همچنین جشن های تاریخی خاص مانند جشن آزادی در پایان جنگ جهانی دوم و یا جشن قهرمانی در جام جهانی در خیابان شانزلیزه برگزار شدند.
خیابان شانزلیزه در قرن هفدهم
در قرن شانزدهم، شانزلیزه دشتزاری خارج از مرکز شهر پاریس بود. در سال 1616 ماری مدیچی تصمیم گرفت یک جاده عریض از کاخ تویلری به سمت شرق بسازد.
این مسیر در سال 1667 توسط معمار معروف Andre Le Notre و به عنوان ادامه باغ تویلری دوباره طراحی و به یک تفرجگاه تبدیل شد. این تفرجگاه که Grand-Cours نام داشت یک محل تفریحی لوکس خارج از شهر پاریس بود.
27 سال بعد نام این تفرجگاه به شانزلیزه به معنی دشت الیزه تغییر نام یافت. این نام ریشه در لغت یونانی Elusia دارد. Elusia در اساطیر یونانی نام محلی بود که قهرمانان اساطیری برای تفریح و استراحت به آنجا می رفتند.
توسعه شانزلیزه در قرن هفده و هجده میلادی
در سال 1724 خیابان شانزلیزه تا تپه شایلوت (میدان شارل دو گل فعلی) گسترده شد و با ساخت و سازهایی که در سال 1838 اتفاق افتاد به شکل کنونی اش در آمد. در این سال، معمار فرانسوی هیتروف، که بازسازی میدان کنکورد را نیز انجام داده بود، باغ شانزلیزه را در سمت غربی خیابان ساخت.
همچنین در دو سمت خیابان شانزلیزه پیاده رو ها، لامپ های گازی و آب نماها ساخته شدند. بعد از نمایشگاه جهانی 1900 پاریس و افتتاح ایستگاه مترو میدان اِتوال (خط 1)، به تدریج رستوران ها و هتل های بیشتری نیز در سمت شرقی شانزلیزه ساخته شد.
در سال 1994 طراحی جدید خیابان توسط Bernard Huet انجام شد و لاین های کناری سنگ فرش شد. همچنین یک پارکینگ زیرزمینی ساخته و درختان جدید در حاشیه خیابان شانزلیزه کاشته شد. این درختان که در زمستان چراغانی می شوند، صحنه منحصر بفردی را خلق می کنند.
شانزالیزه، پر رفت و آمد ترین خیابان شهر پاریس
هم اکنون نیمی از عرض خیابان شانزلیزه به رفت و آمد ماشین ها اختصاص دارد و نیمه دیگر آن را پیاده روهای عریض اشغال کرده است.
خیابان شانزلیزه که شلوغ ترین و معروف ترین خیابان پایتخت فرانسه است، بیشترین تعداد هتل پنج ستاره در شهر پاریس را داراست. همچنین بزرگ ترین فروشگاه آدیداس کشور فرانسه و مهم ترین فروشگاه های برندهای مطرح مثل لوئی ویتون، دیور، سفورا، رنو، پژو، ابرکرومی و زارا و همچنین کاباره لیدو در خیابان شانزلیزه قرار دارند.
زمان مناسب برای پیاده روی و خرید در خیابان شانزلیزه بین یک تا سه ساعت است.
خیلی مفید بود. من الان با دوستانم در پاریس هستم و این مطلب کمک زیادی کرد به من در سفرمون. ممنون میشم در مورد بانک اسپانیا هم مطلب بزارید چون بعد از سفر پاریس میخایم بریم اسپانیا.
سلام آقای ضابط بسیار عالی و دقیق و کامل بود. همه مطالب مفید و قابل استفاده.مطمعنا تو سفر فرانسه کمک بزرگی به من و خانواده ام میکنه. اگر امکان داره والت دیزنی رو هم مسیرش و اینکه چه جوری با مترو میشه رفت و شرایط هتل ها به چه شکل هست وآیا هتل پنج ستاره فقط خوب هست یا نه چهار ستاره هم میتونه عالی باشه.سپاسگزارم
سلام .توضیحتون خیلی عالی بود من میخام واسه تابستان۱۴۰۰با خانواده برم پاریس.اگه براتون امکان داره از دیدنیهای پاریس و آدرس کاملشون واینکه هر دیدنی تو کدوم خیابون هستش مطلب بزارید.ممنون
سلام دوست عزیز.
ممنون از لطفتون.
توی مطالب قبلی چند پست تحت عنوان: “پاریس، صفر تا صد” در 4 قسمت نوشته شده که به احتمال زیاد می تونین پاسخ خیلی از سوالاتتون رو اونجا پیدا کنید.
حالا امیدوارم تا تابستان 1400 شرایط به حالت عادی برگرده و منم تا اون موقع یک راهنمای جامع گردشگری جدید برای پاریس بنویسم.