اگر به رم سفر کنید، دیر یا زود به میدان ونیز خواهید رفت. این میدان که در مرکز و قلب تاریخی شهر رم قرار دارد، یکی از پر ترافیک ترین میادین شهر است و فاصله کمی با بخش های توریستی شهر مثل معبد پانتئون، کولوسئوم، رومان فروم و یا میدان کاپیتولین دارد.

بر عکس بسیاری از میدان های تاریخی شهر مثل میدان ناوونا که مکان مناسبی برای ریلکس کردن و لذت بردن از معماری و فواره ها هستند، میدان ونیز (به ایتالیایی: پیَتزا وِنِتزیا Piazza Venezia) یک میدان امروزی و مرکز اصلی ترافیکی شهر رم است. در عین حال، در اینجا هم آثاری وجود دارند که ارزش دیدن دارند.
امروزه میدان ونیز در کنار کلوسئوم، کلیسای سن پیتر، میدان سن پیتر، میدان ناوونا، میدان کاپیتولین، پله های اسپانیایی، قلعه سنت آنجلو، رومان فروم، طاق نصرت کنستانتین، فواره تروی و معبد پانتئون، جزو مهم ترین جاذبه های گردشگری شهر رم به شمار می آید.

مجسمه ویکتور امانوئل دوم در میدان ونیز
بنای یادبود ملی ویکتور امانوئل دوم (به ایتالیایی: مونومِنتو نَتزیوناله اَ ویتوریو ایمَنواِله سُکوندو Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II) که رمی ها به خاطر شکلش به آن ماشین تایپ می گویند، برجسته ترین اثر میدان مهم و قلب ترافیکی شهر رم، یعنی میدان ونیز است.

بنای یادبود ملی سفید رنگ و بزرگ میدان ونیزکه محراب سرزمین پدری (به ایتالیایی: اَلتاره دِللا پَتریا Altare della Patria) نیز نام دارد، بین سالهای ۱۸۸۵ تا ۱۹۱۱ توسط جوزِپه سَکونی و به مناسبت جشن اتحاد ایتالیا که در سال ۱۸۷۰ اتفاق افتاد و همچنین برای بزرگداشت اولین پادشاه کشور ایتالیا، ویکتور امانوئل دوم، که مجسمه برنزی سوار بر اسبش در بالای بنا نصب شده است، ساخته شده است.


این بنای یادبود عظیم ۷۰ متر ارتفاع، ۱۳۵ متر طول و ۱۳۰ متر عرض دارد و بعد از جنگ جهانی اول و از سال ۱۹۲۱ مقبره سرباز گمنام با شعله دائمی و پرچم و نشان رسمی ایتالیا در مرکز آن قرار گرفته است.
اگر به رم سفر می کنید، حتما از پله های بنای یادبود ویکتور امانوئل بالا بروید و از تراس بالایی این بنای عظیم، از تماشای شهر رم لذت ببرید.





موزه ریزروجیمنتو
در قسمت شرقی بنای یادبود، موزه ریزورجیمِنتو (Museo Centrale del Risorgimento) قرار دارد که در آن طلاعاتی راجب به تاریخ ایتالیا از قرن هجدهم و جنگ جهانی اول به نمایش گذاشته شده است. ورودی این موزه در خیابان San Pietro قرار دارد و می توان در روزهای سه شنبه تا یکشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳:۳۰ از آن بازدید کرد.

قصر ونیز (Palazzo Venezia)
در سمت چپ میدان ونیز، ساختمان عمارت ونیز (به ایتالیایی: پَلَتزو وِنِتزیا Palazzo Venezia) قرار گرفته است که ساخت آن در سال ۱۴۵۱ توسط کاردینال ونیزی، پیِترو باربو که بعدا با عنوان پاپ پاول دوم به مقام پاپی رسید، شروع شد و نهایتا پس از ۴۰ سال کار مداوم توسط چندین معمار مختلف، در سال ۱۴۹۱ به اتمام رسید.

بعد از ساخته شدن، این بنا محل زندگی پاپ پاول دوم بود و سپس پاپ پیوس چهارم آن را به ونیزی ها داد. نامگذاری این بنا (قصر ونیز) به خاطر کاربری آن به عنوان سفارت جمهوری ونیز بین سالهای ۱۵۹۴ تا ۱۷۹۷ است.
بعد از آن تبدیل به سفارت اتریش شد و در دوران فاشیستی ایتالیا محل زندگی موسیلینی بود. بالکنی که در وسط بنا و رو به میدان قرار دارد، همان جایی است که موسیلینی نطق تاریخی خود را ایراد کرد.

هم اکنون، این بنای قلعه مانند که به سبک رنسانس ساخته شده است، موزه ملی باستان شناسی و تاریخ هنر ایتالیا است. همچنین نمایشگاه های مختلف هنری در این مکان برگزار می شود.
قصر جنرال (Palazzo Generali)
در سوی دیگر میدان، دقیقا روبروی قصر ونیز، قصر جنرال وجود دارد که بین سالهای ۱۹۰۶ تا ۱۹۱۱ و به عنوان یک کپی از قصر ونیز ساخته شده است. در محل ساخت قصر جنرال دو قصر دیگر وجود داشت که در سال ۱۹۰۰ و در جریان توسعه میدان ونیز تخریب شدند.

قصر بُناپارت (Palazzo Bonaparte)
در سمت راست قصر ونیز، عمارت دیگری وجود دارد که به خاطر زندگی کردن مادر ناپلئون بناپارت در آن، به قصر بناپارت معروف است. بعد از شکست و تبعید ناپلئون از فرانسه، پاپ پیوس هفتم به مادر ناپلئون پناه داد و او تا پایان عمرش (۱۸۳۶) حدود ۲۰ سال در این کاخ قرن هفدهمی زندگی کرد.

باسیلیکای (کلیسا) سن مارکو
این کلیسا توسط پاپ مارک در سال ۳۳۶ و به افتخار سن مارکو (یکی از کاتبان اناجیل ۴ گانه) ساخته شد. کلیسای سن مارکو که در سال ۸۰۰ و بعدا در قرن ۱۵ و ۱۸ مورد بازسازی قرار گرفته و به شکل امروزی آن درآمده، بخشی از میدان ونیز است.

همانطور که می دانید سن مارکو قدیس حامی ونیز است و قرار گرفتن این کلیسا در کنار سفارت جمهوری ونیز در میدان ونیز، اتفاقی جالب و با مصما است. در داخل کلیسا نیز موزاییک کاری بسیار زیبایی به سبک بیزانس از مسیح در حال انتشار قوانین خداوند وجود دارد که در زمان پاپ گرگوری چهارم (۸۲۷-۸۴۴) خلق شده و ارزش دیدن دارد.





نظرات خوانندگان:
دیدگاهی وجود ندارد. شما میتوانید از طریق فرم ذیل، اولین دیدگاه این نوشته را درج کنید.
نظر خود را بنویسید